Soorten dragers op een rij

 

  • Rekbare doek,  Deze doek is heerlijk zacht en is met name geschikt voor jonge kindjes . Hiemee kun je op de buik dragen. Het is een fijne doek om mee te beginnen omdat je de doek eerst helemaal omknoopt en dan pas je kindje erin doet. Wordt je kindje wat zwaarder, meestal vanaf 9 kilo,  dan is de doek niet meer zo geschikt omdat de rek dan niet meer voldoende steun geeft.
  • Geweven doek, hiermee kun je op verschillende manieren dragen op de buik, heup of rug. De geweven doek is  vanaf de geboorte tot zelfs de peuterleeftijd te gebruiken! Dat komt omdat de stof niet rekt en je het stevig kunt aanspannen.
  • Ringsling, dit is een doek met twee ringen waarmee je je kind op de heup draagt. Dit is met name makkelijk voor korte stukjes, of binnenshuis. De doek is korter en je kindje kan er makkelijk in en uit. De Ringsling mag al vanaf de geboorte mits je goed weet hoe deze te gebruiken op een veilige manier.
  • Soft Structured Carriers (SSC’s), dit zijn voorgevormde dragers. Deze heb je met of zonder gespen, klitteband,  en in heel veel verschillende vormen en maten. Deze zijn vaak vanaf de geboorte te gebruiken omdat ze goed verstelbaar zijn, tot in de peuterleeftijd.
  • Mei  tai, dit is een vierkante of bijna vierkante doek met banden vanuit elke hoek en een stevig pand. Eerst knoop je twee banden om je middel waarna je je kindje in het pand stopt. De andere twee banden gaan over je schouders en knoop je vast.  Deze doek is geschikt vanaf de geboorte tot peuterleeftijd.
  • Half Buckle, de heupband is net als bij een SSC , die click je dicht, de schouderbanden knoop je wel. Iets tussen een draagdoek en een draagzak in! Ook geschikt vanaf de geboorte tot peuterleeftijd. De schouderbanden kunnen uitgespreid en gekruist over je rug wat veel draagvlak en steun geeft.

 

 

Bij dragen vanaf de geboorte groeit je draagkracht mee met het zwaarder worden van je kindje. Je krijgt er een sterke rug van en gaat er mooi rechtop van lopen. Ga je dragen met een groter kindje, bouw dit dan langzaam op.