Consulten Zwangeren

Informatief Consult

 

Speciaal voor aanstaande moeders ( en vaders) heb ik een aantal consulten zoals een informatief consult. Als je voor het eerst zwanger bent zijn er een boel keuzes die je moet maken. En dan kijk je naar draagsystemen, en vind je er (zeker online) een heleboel. Maar wat is ergonomisch dragen en hoe wil jij dat straks gaan doen? En waarom? Tijdens een informatief consult maak je kennis met de wondere wereld van dragers en doeken. Ik laat je zien wat er op de markt is, zo kan jij beslissen welke drager bij jullie past!

Investering € 45,=
Duur: 60 minuten
Ervaring: beginner

Boeken


Combiconsult

Wil je goed voorbereid zijn en meteen na de bevalling kunnen beginnen met dragen? Kies dan voor een combiconsult!

We kiezen een type draagdoek (rekbaar of geweven) en oefenen dan een uurtje met de draagpoppen, zodat je alle technieken goed onder de knie hebt.

Na de geboorte van je kindje ben je welkom bij mij om nog de puntjes op de "i" te laten zetten. Want knopen met een écht kindje, dat is toch nog wat anders!

OPGELET: Speciaal voor zwangeren heb ik een draagpop van zacht materiaal, maar hoe verder de zwangerschap hoe groter de buik. Dit kan het oefenen wat in de weg zitten.

Investering € 90,=
Duur: 2 x 60 minuten
Ervaring: beginner

Boeken


Knoopwijzen volgens de FTZB

 

Een zwangerschap vraagt veel van je lichaam. Al je spieren en gewrichten doen hun uiterste best je steeds groter wordende kindje zo goed mogelijk te dragen. In het derde trimester van je zwangerschap wordt dat steeds zwaarder, en is het mogelijk dat je wat ongemakken voelt, hier en daar. Rust is dan het beste medicijn. Maar soms moet je toch nog écht heel even (je oudste kindje in bed stoppen bijvoorbeeld).

Een geweven draagdoek kan je dan inzetten om je spieren en gewrichten wat te ondersteunen en ontlasten; en je houding te verbeteren. Deze techniek werd ontwikkeld bij het Fortbildungs- und Trainingszentrum Babytragen Mainz (FTZB).

BELANGRIJK: Met deze techniek wikkelen we de buik niet in. We willen immers je baby alle ruimte geven die hij of zij nodig heeft om te draaien, te groeien en vrij te bewegen. De technieken die worden gebruikt dienen enkel ter ondersteuning van spieren en gewrichten. Bij ernstige klachten steeds in samenspraak met arts/fysiotherapeut.

Investering € 65,=
Duur: 90 minuten
Ervaring: NVT

Boeken